Shangri-La koop mijn prularia
30 Mei 2008 | Nepal, Kathmandu
Het Shangri-la van Asia oftwel Nepal. Shangrila volgens de van Dale een denkbeeldig afgelegen oord van uitzonderlijke schoonheid en lieflijkheid. Hoe toepasselijk deze naam nu tibet voor ons gesloten blijft. Gelukkig kwam het denkbeeldige dichterbij door de geboorteplasats van boudha, lumbini, en de vele vluchtelingen- en pelgrimsplaatsjes zoals boudnath, ook wel boudha genoemd. In contact met de vele tibetanen kwamen we tot maar een conclusie: het zijn net mensen. (Zo vroeg de sadhu op de foto 100 roepies voor de foto..)
Een waar shagrila voor ons zal de tijger blijven. Vele parkbezoeken mochten er niet toe leiden dat wij dit mooie beest te zien kregen (al was de tocht daar naartoe wel iets minder lieflijk. De rhino op de foto kwam plotseling uit het riet zetten, gelukkig ston de auto snel in zijn achterruit beetje jammer dat de chauffeur hierbij de greppel in reed :)
Verder mochten wij ook nooit in Nagarkot aankomen... Nee, wij kunnen echt wel 'hiken' zonder gids :) Dwars door en over rijstvelden liep de plaatselijke school leeg om ons na te staren..
Gelukkig wel geraft, buikgriepjes en tijgerbalsem verkopers weerstaan en gezellige avonden in de reggaebar en voor de 'tent'...