Mal Sangal Targan Taivan Yu - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van ajuparaplu - WaarBenJij.nu Mal Sangal Targan Taivan Yu - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van ajuparaplu - WaarBenJij.nu

Mal Sangal Targan Taivan Yu

Blijf op de hoogte en volg

14 Juli 2008 | Mongolië, Ulaanbaatar

Na een werkelijk waar schitterende treinreis vanuit Beijing aagekomen in Ulaan Bataar. Onderweg urenlang naar buiten zitten kijken. Een mooi begin in Beijing waar mensen in alle vroegte Tai Chi beoefenen. Langzaam maakt de industrie plaats voor uitgestrekte landschappen; Langs de Chineze muur, door de Gobiwoestijn naar de steppes, vergezeld door wilde paarden met wilde manen...

In Ulaan Bataar, waar de gerwijken langzaam plaats maken voor hoogbouw, een paar dagen rustig aan moeten doen doordat de staat van beleg was afgekondigd. Het parlementsgebouw was bestormd in de nacht dat wij in de trein zaten: Tanks op straat, een avond klok en geen terrasje met bier dus snel met een tour naar de gobidesert...

Ingredienten; Een russische 4 x 4 minivan, grote uitgestrekte vlaktes en steppes van Mongolie, een ger als slaapplaats bij een nomadische familie, die je begroet met: Mal Sangal Targan Taivan Yu (is je vee al een beetje vetgemest).
Neem daarbij een 'stevig gebouwde' mongoolse chauffeur met veel worstelervaring die niet meer engels spreekt dan; go, lunch (=alle maaltijden), toilet, picture, sleep, water (Wat eigenlijk ook datgene is geweest waar we een week met bezig zijn geweest) en je reis is een feest

• 14 Juli 2008 - 07:17

Petra:

Hey Pieter,

Jeetje de avonturen blijven maar komen. Ben nog steeds jaloers. Heb je al een idee welke landen je allemaal nog meer gaat bezoeken? Is er een plan, of kijk je dag op dag/ land op land?

Groetjes Petra

• 14 Juli 2008 - 08:00

Kim:

heee reislustigen!

weer volop aan t genieten daar in het aziatische lees ik, we dachten nog aan jullie gisteravond tijdens jack johnson in zuiderpark den haag, nee tijdje niks gehoord, en voila 2 nieuwe ajuparaplu berichtjes ;-)

have fun nog!!!
    miran en kim

• 14 Juli 2008 - 22:00

Laura:

Dan is het hier in Nederland wat eenvoudiger, wij varen morgen v.a. het Brielse Meer richting de Biesbosch, ook spannend, maar niet zo spectaculair als jullie reisverslag. veel; mooie natuur en echte hollandse wolkenluchten. We genieten, net zoals jullie.
    Liefs T.Laura en O.Henk

• 23 Juli 2008 - 13:34

Mergpijpje:

he ouwe dibbis,
    hoestie yakmelk?
    slapen in een yurt is leuk voor 1 nacht?
    wanneer ben je weer int land?
    laterssss

• 23 Juli 2008 - 13:35

Mergpijpje:

he ouwe dibbis,
    hoestie yakmelk?
    slapen in een yurt is leuk voor 1 nacht?
    wanneer ben je weer int land?
    laterssss

• 30 Juli 2008 - 17:07